Ustawa z dnia 22 lipca 2006 r. o przekazaniu środków finansowych świadczeniodawcom na wzrost wynagrodzeń
Art. 8
ObowiązujeSprawdź, czy ten artykuł nie został zmieniony
Treść pochodzi z tekstu ogłoszonego Dz.U. 2006 nr 149 poz. 1076 z 22 sierpnia 2006. Później ustawę zmieniały akty, których nie umiemy przypisać do artykułów: Dz.U. 2007 nr 64 poz. 430, Dz.U. 2007 nr 181 poz. 1290 .
Przepisy ustawy stosuje się również do umów zawartych przed dniem jej wejścia w życie na okres dłuższy niż rok w części realizowanej w ostatnim kwartale 2006 r. lub w roku 2007.
Jak powołać ten przepis
art. 8 ustawy z dnia 22 lipca 2006 r. o przekazaniu środków finansowych świadczeniodawcom na wzrost wynagrodzeń (Dz. U. z 2006 r. Nr 149, poz. 1076 z późn. zm.)
Orzeczenia powołujące ten przepis (2)
Sąd Najwyższy i Trybunał Konstytucyjny: najpierw uchwały, potem najnowsze wyroki. Pokazujemy treść orzeczenia, nie wnioski z niego. Zbiór kończy się na 22 czerwca 2016 — nowszych orzeczeń tu nie ma.
-
Sąd Najwyższy Uchwała · 25 czerwca 2009
III CZP 35/09
…uszem Zdrowia w latach 2006- 2007?" podjął uchwałę: Przepis art. 3 ust. 1 w związku z art. 8 ustawy z dnia 22 lipca 2006 r. o przekazaniu środków finansowych świadczeniodawcom na wzrost wynagrodzeń (Dz.U. Nr 149, poz. 1076 ze zm.) ma zastosowanie do świadczeni…
-
Sąd Najwyższy Wyrok · 6 listopada 2014
II CSK 145/14
…iędzy likwidowanym SPZOZ a NZOZ, Sąd Najwyższy rozstrzygnął, że art. 3 ust. 1 w zw. z art. 8 cytowanej ustawy ma zastosowanie do świadczeniodawcy, którego w dniu 30 czerwca 2006 r. nie wiązała umowa z NFZ o udzielanie świadczeń w zakresie opieki zdrowotnej, a …
To jest tekst pierwotny
Ten akt był zmieniany, a tekstu jednolitego jeszcze nie ogłoszono. Treść poniżej pochodzi z dnia ogłoszenia i nie zawiera późniejszych zmian — sprawdź akty zmieniające.
Zmiany, których ta treść nie zawiera (2)
- Dz.U. 2007 nr 64 poz. 430 · w życiu od 26 kwietnia 2007 — nie umiemy wskazać zmienionych przepisów
- Dz.U. 2007 nr 181 poz. 1290 · w życiu od 16 października 2007 — nie umiemy wskazać zmienionych przepisów
Lexeva pokazuje treść przepisu, nie udziela porad prawnych. Moc prawną ma wyłącznie tekst ogłoszony w dzienniku urzędowym.